FAKTA SEBENAR

MENGAPA WANITA MUDAH DIJANGKITI INFEKSI BAKTERIA SEMASA MENSTRUASI?
BAGAIMANA KALAU SUDAH JADI BEGINI???

APA SEBENARNYA?

FAKTA 1 - ASBESTOS


Jika benar ianya mengandungi ASBESTOS, bagaimana pula pihak pengeluar tidak didenda oleh pihak yang berkuasa dan keluaran mereka dilarang ?
Ini adalah disebabkan terdapatnya kelemahan dalam undang-undang, asalkan produk yang mengandungi asbestos tidak dimakan, pihak pengeluar secara sahnya tidak perlu mendedahkan kewujudan asbestos dalam produk tersebut.


FAKTA 2 - DIOKSIN


Produk tampon dan tuala wanita selalunya kelihatan sangat putih untuk menunjukkan kesan yang sangat bersih dan murni.Bagaimanakah mereka mencapai kesan “super putih murni”?!!!Apakah “DIOKSIN”?

Dioksin merupakan pencemaran alam persekitaran . Ianya adalah sebahagian dari kumpulan yang dikenali sebagai pencemaran organik yang kekal. Dioksin dan Furan secara amnya merujuk kepada sebatian Polychlorinated Dibenzo-p-dioxins (PCDD) and Polychlorinated-p-furans (PCDF). Ianya sangat beracun, dan bila mana ianya masuk ke dalam tubuh badan, ia boleh bertahan dalam jangka masa yang lama, malahan mungkin berpotensi menyebabkan pelbagai jenis masalah kesihatan.

Apakah yang bahaya kepada kesihatan kita yang disebabkan oleh kesan Dioksin pada tampon dan Tuala Wanita?

  1. Dioksin berisiko tinggi menyebabkan kanser-kanser ginekologi
  2. Dioksin boleh meracuni sistem peranakan dan imun badan
  3. Dioksin menyebabkan endometriosis
  4. Dioksin boleh disebarkan semasa seks dan mempengaruhi sistem pembiakan dimana ianya boleh mengurangkan jumlah sperma lelaki.

Ianya juga merosakkan
sistem imun badan Anda !!!


Pada September 2007,
Agensi Perlindungan Alam Sekitar (EPA) mengumumkan penemuan mereka ke atas dioksin di mana ianya boleh membawa mudarat kepada manusia dan sejenis organisma yang mampu mereplikasi dengan sendirinya.
EPA juga melaporkan tidak ada set paras‘boleh terima’ terhadap pendedahan dioksin dan tidak diketahui ‘dos selamat’ untuk digunakan

KESAN AWAL DIOKSIN PADA RAHIM

FAKTA 3 - LOGAM BERAT


FAKTA 4 - PENYEMBUHAN SISTEM REPRODUKTIF

Biasanya tuala wanita tidak mempunyai nilai. Walaubagaimanapun kebanyakan pengeluar mengitar semula untuk mengurangkan kos. Mereka melakukannya dengan menggunakan sejumlah besar bahan kimia industri seperti bahan peluntur, pewangi dan sebagainya untuk menghilangkan bau serta memutihkannya semula !
JADI INILAH SEBENARNYA KANDUNGAN TUALA WANITA YANG ANDA PAKAI SELAMA ANDA MENGALAMI MENSTRUASI... SEKIRANYA ANDA MENERUSKAN PEMAKAIAN TERSEBUT SANGGUPKAH ANDA MENGALAMI KEADAAN DI ATAS?? MASIH BELUM TERLEWAT...

RAHIM YANG SIHAT

RAHIM YANG SIHAT

MASALAH WANITA

FAKTA SEMASA MENSTRUASI WANITA

Pening kepala
Senggugut
Rasa nyeri
Sakit pada payudara

Perubahan suhu & nafsu
Emosi tidak terkendali
Haid tidak teratur
Sakit pada sendi-sendi, dll.

FAKTA BERKAITAN MASALAH WANITA

Keputihan
Kekuningan
lelehan pada vagina
Bau tidak menyenangkan
Kegatalan vagina
Infeksi vagina disebabkan oleh bakteria